Отворена три јавна конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине

Војводина, 07.09.2017.

Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је јуче три јавна конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода и локалног и регионалног економског развоја, за које је обезбеђено укупно милијарду и 63 милиона динара. 

Како се наводи, за подршку локалним самоуправама на територији АП Војводине у реализацији пројеката који доприносе развоју и унапређењу саобраћајне инфраструктуре, обезбеђено је 602 милиона динара. 

На конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштита вода, локалним самоуправама је омогућено да обезбеде средства за изградњу и реконструкцију система за водоснабдевање, припрему воде за пиће, прикупљање, одвођење и пречишћавање отпадних вода, а за реализацијутих пројеката, наводе, обезбеђено је 252 милиона динара.

Управа за капитална улагања Војводине обезбедила је 209 милиона динара за подршку пројеката у области локалног и регионалног економског развоја, а реализација тих пројеката, како наводе, допринеће стварању повољних услова за пословање, раст и развој малих и средњих предузећа, као и повећање запослености у Војводини. 

„На овом конкурсу, локалне самоуправе биће у прилици да обезбеде средста за  реализацију пројеката изградње, санације и адаптације објеката пословне и туристичке инфраструктуре у јавној својини, укључујући и инфраструктуру која обезбеђује функционално интегрисање пословне и туристичке инфраструктуре у окружење, попут саобраћајне, комуналне“, наводе у саопштењу.

Конкурси су отворени до 20. септембра 2017. године.

Дневник

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju