отворен 86. Међународни пољопривредни сајам

У Новом Саду је отворен 86. Међународни пољопривредни сајам, на коме ће своје производе и услуге представити 1.518 фирми, институција и организација из земље и иностранства, међу којима је и Локална акциона група из Куле.

Ове године Сајам ће први пут имати и Земљу партнера, Италију, и Земљу пријатеља, Тунис.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић оценио је на отварању Сајма да „Србија нема нафту, море, злато, али има пољопривреду и храну”.

„То је ствар која треба да нас води у сектору прехрамбене индустрије. Ако у овоме не издоминирамо на овом нашем простору, ја не видим други део где бисмо такве резултате могли да постигнемо. Имамо суфицит од две милијарде евра, захваљујући одличној сарадњи с нашим пријатељима страним земљама, које су и ове године на Пољопривредном сајму”, рекао је Недимовић.

На Новосадском сајму први пут ће наступити и Удружење произвођача и дилера пољопривредних машина из Русије, а биће представљени и бројни новитети, са акцентом на прецизној и дигиталној пољопривреди.

Пољопривредници из Србије и земаља региона могу да рачунају на ниже цене механизације, а најављени су попусти до 10 одсто.

У Поклон-игри за посетиоце награде су два трактора и сејалица. Агропанонка поклања „беларуса”, а КИТЕ д.о.о. ће неког од посетилаца обрадовати „џон диром”, а пнеуматску сејалицу припремио је ВГП Оздокен.

Златни спонзор Пољопривредног сајма је Ал-Дахра, која ће у Хали Мастер представити свој производни програм из 15 земаља.

Дан сточара је у четвртак, 16. маја, на Мањежу, а Бечејка и Ликра су спонзори.

Породични дан је среда, 15. мај.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju