Очекују се нове мере Кризног штаба

Београд,25.11.2020. -Коронавирус је у Србији од почетка епидемије потврђен код 133.029 људи, а од последица заразе преминуле су 1.274 особе. У болницама је више од 6.000 људи, а на респираторима 225 пацијената. За данас је заказана седница Кризног штаба. Према најавама, биће размотрено увођење онлајн наставе.

Епидемија у Србији не јењава. Према последњем пресеку још 37 људи преминуло је од последица ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 6.842 особе од 21.476 тестираних.

Лекари упозоравају да су интензивне неге препуне, да се клиничка слика пацијената много брже развија, а компликације које се дешавају су много теже него у претходна два налета и апелују на грађане да се са првом појавом симптома јаве лекару.

Директор Канцеларије СЗО у Србији, др Маријан Ивануша,рекао је да код ковида бројке увек касне, као и да људи који су се сада заразили правиће гужве у болницама за недељу или две када се клиничка слика погорша.

"То је један од разлога зашто сам ја упозорио на озбиљну ситуацију у Србију. Ако ви данас имате 6.000 новооболелих, то значи да ћете за две до четири недеље имати дневно 60 људи који ће да премину због ковида 19, јер толико траје то кашњење", истакао је Ивануша.

За данас је заказана седница Кризног штаба. Епидемиолог Предраг Кон рекао је да ће на седници бити процењена епидемиолошка ситуација,да ће се расправљати о до сада уведеним мерама, али и онима које је предложио медицински део Кризног штаба, а чије је усвајање одложено.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да ће ученици старијих разреда основних школа, као и средњих школа прећи на онлајн наставу и да ће вртићи бити затворени ако тако буду саветовали стручњаци из Кризног штаба.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju