Пад броја оболелих од корона вируса у Западнобачком округу

Сомбор, 12.01.2021. - У Западнобачком округу коначно је дошло да пада броја активних случајева од корона вируса, а тренутно је испод 800 инфицираних. Прве дозе Фајзерове вакцине примили су медицински радници, а одзив је одличан, кажу у сомборском Дому здравља. Фајзерову вакцину примили су приоритетно здравствени радници у Сомбору, Кули и Апатину.

"Медицински радници су примили прву дозу вакцине, а након 21 дан се добија друга доза и онда се у року седам дана очекује да организам створи довољну количину анти тела. Ово је важно да сви наши запослени буду заштићени од ове инфекције", каже др Ури Емеше, директор Дома здравља "др Ђорђе Лазић" Сомбор.

У Западнобачком округу тренутно је 724 лица позитивно на Ковид -19, приметан је значајан пад новооболелих и тестираних, али никако није време за опуштање поручују епидемиолози Завода за јавно здравље у Сомбору.

"Највише активних случајева и даље има Сомбор и то 319, затим Кула има 215 случајева, Апатин 93 инфицирана, док је у Оџацима 97 оболелих", каже др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље Сомбор.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju