Победник првог "Публикума" представа СНП-а "Аутобиографија"

Четврто вече фестивала “Публикум”, у суботу, публика је имала прилику да гледа Стеријин комад “Зла жена” у извођењу Народног позоришта Суботица, у режији Иве Милошевић. То је уједно било и последње вече такмичарског дела фестивала.

Да се подсетимо, о победнику првог фестивала професионалних позоришта “Публикум” одлучивала је публика. Публика је свако вече по личном суду оцењивала представе које су игране, а у недељу је проглашен победник и у његову част одиграна је представа “Женско срце у шињелу” у извођењу Трупе “Бити или не бити” из Београда, у режији Мирјане Карановић.По суду публике победник првог "Публикума" је представа "Аутобиографија" Српског народног позоришта из Новог Сада која је добила од публике просечну оцену чак 4,80. Награда је уручена главном глумцу Миловану Филиповићу. Он је овом приликом рекао да су све награде лепе, а да је нарочито лепа она награда коју даје публика, јер због публике позориште и постоји и због публике се представе и праве.

- Висока оцена коју смо добили од публике говори и о једној комуникацији између сцене и сале. Ми смо у последње време публику у тим озбиљним позоришним круговима некако занемарили и не водимо рачуна о томе шта је укус публике. Обично се фестивали своде на неке концепте и нека "уметничарења". Ово је један фестиовал који има намеру да брине о публицу и мислим да је то прави пут и да због тога фестивал има будућност. Мислим да ће Српско народно позориште учинити све да се овај фестивал одржи и постави да буде на разини онога због чега је и замишљен, додао је Филиповић.Каменко Бертић, директор Културног центра Кула истакао је да је
Кула је заслужила јендо овакво догађање и изразио задовољстви јер је први или нулти професионални фестивал "Публикум" успешно завршен.

-Ми се увек трудимо да урадимо корак више у позоришту и мислим да смо у фестивалском животу успели да га направимо, рекао је Бертић додајући да је сигуран да ће се фестивал развијати из године у годину. Истакао је да све не би било могуће без подршке локалне самоуправе и самог председника општине Кула Дамјана Миљанића који је несебично подржао његову идеју о овом фестивалу.

- Постоје планови да се већ следеће године репертоар прошири бар за једну такмичарску представу. И рецимо да већ од сутра почињемо да правимо селекцију представа које ће долазити на наш фестивал. Све ћемо учинити да кулска публика буде задовољна, изјавио је Бертић.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju