Повећање плата од новембра

Србија, 11.09.2019.

Плате око пола милиона запослених у јавном сектору од 1. новембра биће веће до 15 одсто, сазнају "Новости". Повећање зарада најавио је у уторак и министар финансија Синиша Мали, али без детаља о процентима. Остала је још једна "рунда" договора Министарства финансија са Међународним монетарним фондом, а Мали је рекао да би у наредних десетак дана делегација ММФ требало да дође у Београд и да ће тада бити договорени детаљи о расту зарада.

Дебље коверте могу да очекују лекари, медицинске сестре, наставници, војници, полицајци. Медицинске сестре могу да очекују највише - чак 15 одсто већа примања, а распон раста осталих зарада биће "израчунат" и објављен пре краја септембра. Током ранијих преговора, незванично, добијена је сагласност о расту који би у просеку, за цео јавни сектор, био око шест, седам одсто.

Министар Мали саопштио је у уторак добру вест и за запослене са најнижим платама - од Нове године ће, такође, и минимална зарада у Србији бити већа за 3.000 динара, или за 11,1 одсто. Цена најједноставнијег рада по сату, са досадашњих 155,30 динара, од 2020. скочиће на 172,5 динара, односно месечна плата ће, уместо 27.022, бити 30.022 динара.

Новости

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju