Подела бесплатних садница у петак у Црвенки

 Кула, 05.04.2021. - Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, општина Кула се придружила акцији “Посади свој хлад”. Јавна подела 30.000 садница биће организована у подне 9. априла, у целој Србији, а у нашој општини на локацији излетиште “Поток” у Црвенки. Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.

Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство за садњу. Број садница је ограничен, а једна особа може највише да добије једну садницу!

Свака садница садржи лого спонзора као и QР код преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за ваше име и датум садње.

Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији план организације је да у наредним годинама поделе 300.000 садница грађанима и на тај начин створе здравија места за живот свих нас.

Пројекат “Посади свој хлад” је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „Trillion Trees”  Светског економског форума (ЊЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju