Позив за увођење у Војну евиденцију

КУЛА,14.01.2022.- Министарство одбране и центар Министарства одбране Сомбор објавио је општи позив за обавезно увођење у војну евиденцију. Овој обавези подлежу лица мушког пола рођена 2004. године и њихова је законска обавеза да се упишу у војну евиденцију. Обавези увођења подлежу и лица мушког пола рођена од 1992. до 2003. године која из било којих разлога нису уведена у ову евиденцију.

Увођење у војну евиденцију по општем позиву може се извршити у Центру Министарства одбране Сомбор или општинској канцеларији Центра овог министарства према месту пребивалишта у периоду од 17.јануара до 28.фебруара. 2022. године у ЦМО Сомбор, сваким радним даном од 9 до 15 часова, општинској канцеларији Апатин понедељком од 9 до 13 часова, општинској канцеларији Оџаци уторком од 9 до 13 часова и општинској канцеларији Кула средом од 9 до 13 часова.

При упису у евиденцију лица морају понети са собом личну картуз на увид или другу исправу којом се може утврдити идентитет. Они која бораве у иностранству ради увођења у војну евиденцију морају се јавити надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије и доставити важећу путну исправу на увид.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju