Покрајински секретаријат за привреду и туризам расписао три јавна огласа

Војводина, 16.04.2019.

У циљу поспешивања запошљавања Покрајински секретаријат за привреду и туризам расписао је три јавна огласа. Први јавни оглас је расписан за доделу субвенција за самозапошљавање, за шта је намењено 30 милиона динара. Субвенција за самозапошљавање додељује се незапосленом лицу на евиденцији Националне службе за запошљавање на територији АП Војводине у износу 512 хиљада динара, односно 325 хиљада динара у складу са Правилником који је доступан на сајту Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Други јавни оглас је расписан за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица за шта је намењено 48 милиона динара. Субвенција за запошљавање незапослених лица додељује се послодавцу за субвенционисање износа пореза и доприноса за 12 месеци уговорне обавезе, односно у износу од 187 хиљада и 500  динара по лицу. Право учешћа има послодавац који има регистровано седиште или пословну јединицу на територији АП Војводине и припада приватном сектору. Послодавац може максимално остварити субвенцију за запошљавање до 10 лица.

Оба ова јавна позива су отворена до 3. маја.

Трећи јавни конкурс Покрајински секретаријат за привреду и туризам је расписао за финансирање спровођења јавних радова на територији Покрајине у 2019. години. Секретаријат додељује 10 милиона и 800 хиљада динара, а средства су намењена за спровођење јавног рада који може трајати најдуже 4 месеца. Право учешћа на овом јавном конкурсу имају удружења која имају статус правног лица, односно уписана су у регистар који води Агенција за привредне регистре. Рок за подношење захтева за финансирање спровођења јавних радова је 27. април, а све  додатне информације могу се добити у свакој организационој јединици Филијале Националне службе за запошљавање и Секретаријату за привреду и туризам.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju