Понавља се гласање на 234 бирачка места, у АПВ на 23

Србија, 26.06.2020.

Републичка изборна комисија је на седници, одржаној 26. јуна, донела Решење о понављању гласања на бирачким местима на којима је поништено гласање и на којима је наложено понављање гласања на изборима за народне посланике Народне скупштине.

Гласање ће се поновити на 234 бирачка места, у среду, 1. јула 2020. године, у времену од 7 до 20 часова. Седници је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

Покрајинска изборна комисија је на 40. седници, одржаној 25. јуна 2020. године разматрала резултате гласања за избор посланика у Скупштину Аутономне покрајине Војводине који су одржани 21. јуна 2020. године и одлучила да се логичко-рачунске грешке, које су последица очигледне омашке у попуњавању записника о раду бирачког одбора на спровођењу гласања, отклоне.

На бирачким местима на којима резултат гласања није било могуће утврдити, Комисија је донела Решење о понављању гласања на тим бирачким местима. Гласање ће се поновити на 23 бирачка места.

Такође, Комисија је усвојила и Записник о раду Покрајинске изборне комисије на утврђивању резултата избора за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине одржаних 21. јуна 2020. године, са 98,71% обрађених бирачких места.

РИК, ПИК

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju