Посебно признање за пројекат ''Стем девојке'' крстурске школе

Руски Крстур, 04.10.2019.

Темпус фондација – Euroguidance centar, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством омладине и спорта, одржало је јуче седму националну Euroguidance конференцију „Каријерно усмеравање и саветовање у Републици Србији и Европи“, а специјално признање за пројекат ''Стем девојке'' добила је Основна школа и гимназија са домом ученика ''Петро Кузмјак'' из Руског Крстура.

Аутори овог пројекта су професорице крстурске школе Наталија Будински, Бојана Миљанић, Тереза Катона и Кристина Сабадош.


Пројекат ''Стем девојке'' промовише активности матураната средње школе са фокусом на девојке и промовише занимања из области природних предмета и математике. Током 2018/2019. године организовани су сусрети са професионалцима чији се послови ослањају на природне науке, а такви професионалци, посебно девојке, су у дефициту чак и на глобалном нивоу.

Да подсетимо, недавно је крстурска школа проглашена за школу амбасадора пројекта STEM school label, на радионицама које су оквиру тог пројекта одржане 22. и 23. септембра у Бриселу.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju