Појачан саобраћај на граничним прелазима

Србија, 05.07.2019.

Уочи првог викенда у јулу могућ је већи број возила на појединим граничним прелазима, појачан саобраћај на Коридору 10 ка Бугарској и Северној Македонији, као и на магистралама које воде ка Црној Гори и јадранској обали, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Због могућих повремених краткотрајних летњих пљускова који на појединим деоницама могу условљавати влажне или мокре коловозе, возачима ће бити потребан већи опрез за воланом.

АМСС препоручује возачима да дужа путовања почну у раним јутарњим или касним поподневним сатима, будући да је саобраћај појачан, а температуре у најтоплијем делу дана могу бити изнад 30 степени.

На наплатним станицама у Србији овог јутра нема задржавања, а према последњим информацијма Управе граничне полиције нема задржавања ни на путничким терминалима граничних прелаза.

Теретна возила на граничном прелазу Хоргош чекају 360 минута, а на Батровцима на излазу 240 минута.

Из АМСС подсећају да често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске и да тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

Дневник

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju