Предвиђене активне мере запошљавања у 2020. години

Кула, 10.02.2020.

Поводом реализације локалног акционог плана за запошљавање за 2020. годину, данас је одржана седница Савета за запошљавање. Овим планом су предвиђене мере активне политике запошљавања путем разних програма, чији је циљ да повећају запосленост, као и да пруже подршку предузетницима и пољопривредницима. За ове потребе је из општинског буџета издвојено укупно 15.200.000,00 динара.

Шеф Канцеларије за локални економски развој општине Кула, Милош Данилов, детаљно је образложио мере активне политике запошљавања. Он је истакао да ће поред мера које се реализују сваке године (јавни радови, стручна пракса, обуке за запошљавање и самозапошљавање, СЕЕД програма, подршка при самозапошљавању за младе до 30 година и жене) ове године бити остварена подршка предузетницима који започињу бизнис кроз бесплатне рачуноводствене услуге и правну помоћ.

Према речима Дамјана Миљанића, председника општине Кула, поред средстава које је у износу од 15.200.000,00 динара обезбедила општина Кула планирано је да се од НСЗ обезбеди још 1.100.000,00 динара за ове потребе.
Поред чланова Савета за запошљавање и председника општине Кула, Дамјана Миљанића, на седници су присуствовали чланови Савета за привреду, као и локални предузетници.

кула.рс

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju