Председница извршног одбора Националног савета мађарске националне мањине Аника Јерaс посетила ОШ "Петефи бригада" и уручила поклоне у виду најсавременијих наставних средстава

Председница извршног одбора Националног савета мађарске националне мањине Аника Јерас данас је посетила Основну школу Петефи бригада у Кули и уручила лаптоп и телевизор за опремање мађарског кабинета. Том приликом  је обавила и разговор са директором школе Чабом Пожаром о тренутној ситуацији у овој образовној установи.

Аника Јерас је рекла да је Национални савет мађарске националне мањине посебну пажњу у протеклом периоду посветио повећању броја дидактичких, информатичких и методичких наставних средстава у образовним институцијама.

-ОШ „Петефи бригада“ је од изузетног значаја за национали савет мађарске националне мањине и због тога смо овој установи данас уручили један смарт тв и лаптоп који ће у великом допринети да се подигне ниво образовања, а овај поклон ће добити место у кабинету за мађарски језик и књижевност, изјавила је Аника Јерас.

Овај поклон у вредности од око 200,000 динара, обезбеђен је уз подршку владе Републике Мађарске, кабинета премијера и Државног секретаријата за национална питања и фондације „Бетлен Габор“.

Директор основне школе „Петефи бригада“ Чаба Пожар истакао је да се школа иначе труди да омогући што савременији приступ настави, па је тако општина Кула недавно снабдела школу дроновима и опремила једну рачунарску учионицу. 

-Овај пут Национални савет мађарске националне мањине обезбедио је најсавременију опрему за опремање учионице мађарског језика и овим путем им се посебно захваљујемо. Овај поклон се састоји од једног великог паметног телевизора, величине једне беле табле, и једног савременог лаптопа уз помоћ којих ће настава изгледати онако како треба да изгледа у свим савременим школама, рекао је директор школе Чаба Пожар.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju