Прослава сеоске славе у Липару

Липар, 22.08.2019.

Липарчани ће уз богат културно уметнички и спортски програм прославити 28. августа 2019. године сеоску славу Велику Госпојину. Славље ће почети у недељу, 25. августа шаховским турниром. У уторак, 27. августа биће одржано такмичење у кувању пасуља у котлићу „Пасуљијада 2019.“ Након проглашења победника за госте ће бити уприличена бесплатна дегустација. Истог дана у 18,00 часова биће одржано славско бденије уочи празника. У 19,00 часова гости и домаћини ће се на игралишту забављати уз Мега бенд из Суботице.

На сам дан славе, у среду, 28. августа прослава ће почети у 9,00 сати Светом литургијом поводом Храмовне славе са троструким опходом око светог Храма. У 11,00 часова биће положени венци на споменик у центру села, затим ће у 11,30 бити уприличен ручак са гостима Месне заједнице и Српске православне црквене општине у Липару да би у 18,00 сати било одржано вечерње богослужење и примопредаја кумства са сечењем славског колача.

Прослава ће бити завршена концертом Културно уметничког друштва Липар и весељем под шатором уз већ поменути Мега бенд из Суботице.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju