Радови на канализационој мрежи

Кула/Црвенка, 13.09.2017.

На више од десет места у Кули и Црвенки се тренутно одвијају радови на изградњи канализационе мреже, док су постављене цеви за потисни вод у дужини од 9 километара, а преостало је да само да се ураде завршни радови. Осим тога, у Црвенки су у току радови на изградњи централног комплекса, који ће отпадне воде из Црвенке транспортовати потисним водом за Кулу.
Реализацијом овог пројекта спречиће се одливање фекалних вода у овај канал и створити услови за његово чишћење, нормалан живот грађана који живе у непосредној близини канала, као и свих Куљана и Црвенчана који деценијама трпе непријатне мирисе који угрожавају здравље.
Према речима одговорног надзорног органа, Иштвана Роке радови се одвијају у складу са планом, а преостало је да се у Кули уради око 2,5 км канализационе мреже од укупно 13 км, док је у Црвенки урађено 14 км од укупно 28.
-Радови се одвијају уз мање потешкоће, а у Кули у улици Петра
Драпшина смо избегли раскопавање јер смо користили хоризонтално усмерено бушење, те је саобраћај нормално функционисао док су трајали радови – каже Иштван Рока.
Траса потисног вода се креће од излаза из Црвенке уз канал према Кули, испод Великог Бачког канала и „Бегејца“, а потом иде у улицу Петра Драпшина целом дужином, све до излаза из Куле где се улива у постојећи гравитациони канал који води ка врбашком пречистачу отпадних вода.
Изградњом канализације и потисног вода, отпадне воде из домаћинстава прикупљаће се ка магистралном колектору, изграђеном између Куле и Врбаса. На овај начин се обезбеђују додатне количине отпадних вода што ће допринети раду заједничког Централног постројења за прераду
отпадних вода Куле и Врбаса.  Изградња Потисног вода и канализационе мреже представља највеће инвестиционо улагање општине Кула, а новац је значајним делом обезбеђен из општинског буџета (300 милиона динара), а једнаким
износом овај пројекат су подржали покрајинска и републичка власт.
Уговор са конзорцијем фирме „САДЕ ЦГХТ“ из Париза и „Еxтра ауто транспорт“ из Врбаса о извођењу недостајуће уличне канализационе мреже у Кули и Црвенки, као и о изградњи транзитног потисног вода Црвенка – Кула и његових пратећих потписан је 6. децембра 2016. године у Кули.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju