Субвенције незапосленим лицима за покретање сопстевног бизниса још увек на располагању

Кула, 09.10.2019.

Незапослена лица из општине Кула још увек имају прилику да уз помоћ субвенција започну сопствени бизнис пошто за те намене још увек има средстава. Незапослена лица са евиденције Националне службе за самозапошљавање могу поднети захтев са бизнис планом за субвенцију за самозапошљавање у износу од 200 хиљада динара.

Општина Кула се по први пут одлучила да на овај начин изађе у сусрет заинтересованим грађанима, а јавни позив је 6. маја ове године расписан у сарадњи са НСЗ. Рок за доделу субвенције за самозапошљавање истиче 15. новембра.

Како би могли да конкуришу за ова средства незапослена лица са евиденције НСЗ треба да заврше обуку коју је Национална служба за запошљавање –  Филијала Сомбор организовала више пута. Наредна обука је заказана за 28. и 29. октобар у просторијама филијале НСЗ Сомбор.

Сви заинтересовани грађани који хоће да покрену свој посао могу се пријавити за обуку у просторијама Националне службе за запошљавање у Кули, односно у канцеларији бр. 2. Циљ обуке „Пут до успешног предузетника“ је да се незапосленим лицима олакша покретање сопственог посла, односно, стицање неопходних знања и вештина како би своје пословне идеје претворили у конкретне иницијативе.

кула.рс

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju