Сутра почиње прскање комараца на територији општине Кула

Кула, 06.08.2018.

Сутра ће у вечерњим сатима, почев око 20 сати и 30 минута, са земље бити извршен третман прскања одраслих комараца на територији општине Кула. Препарати којим ће се вршити третирање су на бази ламбда-цихалотрина и делтаметрина и токсични су за пчеле, тако да се на пчеларе апелује да изместе своје кошнице.

Председник општине Кула Велибор Милојичић, рекао је да су прошле недеље извршена контролна мерења и да је установљено да је број домаћих комараца на одређеним локалитетима и до седам пута већи него што је нормално.

Први третман обухватиће места где се показала увећана концентрација одраслих комараца на земљи и уништавање ларви у стајаћим водама, док ће други третман бити извршен у оним деловима где се мониторингом утврди да је број комараца и даље увећан.

Поред Завода за јавно здравље Сомбор који ће вршити мониторинг, у целој процедури учешће ће узети и запослени у Ветеринарској станици у Кули.

Да подсетимо, на седници Штаба за ванредне ситуације одржаној у петак, на основу информације о актуелној епидемиолошкој ситуацији грознице Западног Нила на територији Републике Србије у 2018.години, донета је Наредба да се предузму мере за смањење ризика од могућности настанка епидемије и изврши ванредни третман против комараца на подручју локалне самоуправе.

кула.рс

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju