сјајан учинак Хајдука на Купу Србије за кадете

Чланови Карате клуба Хајдук из Куле остварили су сјајан учинак на Купу Србије за кадете, јуниоре, млађе сениоре и сениоре који је у организацији Карате федерације Србије одржан у Беочину. На овом, у овој сезони најзначајнијем такмичењу чланови Карате клуба Хајдук су остварили потпуну доминацију у борбама, у екипној женској конкуренцији, што потврђују освојене златна и сребрна медаља. Златну медаљу и наслов победника Купа Србије освојила је женска јуниорска екипа Хајдука у саставу: Наталија Сератлић, Кристина Соколовски и Нина Војиновић. Сребрну медаљу и наслов вицешампиона Купа Србије освојила је женска кадетска екипа Хајдука у саставу: Александра Ђикић, Нина Војиновић, Елеонора Тот и Матеа Калмар. Уз овај учинак у екипној конкуренцији било је медаља за чланове Хајдука и у појединачној конкуренцији. Сениор Миљан Ћаћић је у категорији до 67 килограма освојио друго место и сребрну медаљу,  док је јуниорка Наталија Сератлић у категорији до 53 килограма освојила бронзану медаљу.

Тренер у Карате клубу Хајдук Никола Гребер је истакао да су поносни на учинак у Купу Србије, јер је зацртани план премашен. Женска јуниорска екипа је после злата на Купу Војводина своју класу златним одличјем потврдила и на Купу Србије, док је женска кадетска екипа након бронзе на Купу Војводине начинила корак напред освојивши сребро на Купу Србије. Доминација у женској конкуренцији није плод случајности, већ вишегодишњи пројекат на којем се у клубу свакодневно студиозно ради – рекао је Гребер и додао да сребро Миљана Ћаћића у појединачној конкуренцији представља континуитет његових најбољих наступа на најважнијим такмичењима.

Чланови млађих категорија Карате клуба Хајдук су, такође у Беочину, учествовали на признатом међународном турниру „Дунав Куп“ и трагом својих старијих колега остварили одличне резултате. Прво место и златну медаљу освојила је екипа женских нада „Хајдука“ у саставу: Матеа Калмар, Миона Кнежић, Милица Симић  Миљана Татић. У појединачној конкуренцији пионир Стефан Карапанџа је у категорији до 45 килограма освојио друго место, а пионирка Лана Љубенковић је у категорији до 32 килограма освојила треће место, што све говори да за будуће успехе Карате клуба Хајдук не треба бринути.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju