Трећа жртва COVIDA 19 у Србији

Србија, 23.03.2020.

Пре нешто више од сат времена преминула је још једна особа женског пола стара 60 година у болници "Драгиша Мишовић". Није имала тешку клиничку слику. То је трећа жртва корона вируса у Србији, навео је председник Александар Вучић у обраћању јавности.

Према најновијим подацима, у Србији је потврђено још 27 случајева корона вируса, па је укупан број оболелих 249. Просечна старост оболелих у Србији је око 50 година, а две трећине заражених су мушкарци.

Почињемо са масовним тестирањем по савету кинеских стручњака, истакао је Вучић. Спроводиће се тријажа болесника и правиће се 3.000 кревета за најлакше болеснике на Сајму, у Студенстком граду, Чаиру, Спенсу и о томе ће се сутра одлучивати, нагласио је председник. 

Србија неће да смањује пензије, ни плате у јавном сектору, нећемо да дирамо ни минималац. Зато ће сав новац бити упућен у приватни сектор, рекао је Вучић. Мартовска пензија неће бити исплаћена у два дела, него одједном 10. априла заједно са 4.000 динара помоћи пензионерима. На значајну и велику државну помоћ могу да рачунају они предузетници који не буду отпуштали људе. Више од свега нам је потребно да људи остану код куће, рекао је Вучић и поручио грађанима да издрже.

РТС

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju