Треће фестивалско вече „Публикума“ глумци СНП-а гостовали са Нушићевом "Аутобиографијом"

Треће фестивалско вече „Публикума“, фестивала професионалних позоришта, публика је имала прилике да ужива у Нушићевом комаду „Аутобиографија“ који је изводио ансамбл Српског народног позоришта  из Новог Сада, а у режији Предрага Штрбца.

„Аутобиографија“, како сама реч одаје, говори о ретроспективи самог писца на свој живот. Бранислав Нушић у овом делу на веома духовит начин препричава догађаје из свог живота, али не изоставља ни критику друштва у ком је живео.

Глумци Српског Народног позоришта, овај комад актуелизују и успевају својом динамичном игром да забаве кулску публику која није сакрила одушевљње и  поклонила им громогласан аплауз.

-Обрадовало ме је сазнање да је ово један фестивал, да се покренуо фестивал професионалних позоришта, што је лепо за једно овако мање место, да кажемо. Дивно је да су позване релеванте позоришне куће као што је наше Српско народно позориште, кикиндско позориште, сомборско позориште и суботичко позориште. То су све позоришта са завидном репутацијом и са јако добрим резултатима у последње време, рекао је Милован Филиповић, глумац СНП-а.

Рекао је да није ни важно да ли ће победити, али је битно да су очигледно оставили добар утисак на публику.

-Важно је да смо се појавили овде и да смо помогли да се утемељи овај фестивал. Није лоше што су значајна позоришта из Војводине сабрана овде, јер публика из Црвенке, Србобрана,... из градова који нису Београд и Нови Сад има прилику да види позоришну продукцију у Србији која је у последње две године оптерећена ситуацијом са вирусом - додао је Филиповић.

Вечерас, четврто вече фестивала, на сцени кулског позоришта играће глумци Народног позоришта Суботица. Они у Кулу долазе са комадом „Зла жена“ Јована Стерије Поповића који је режирала Ива Милошевић. То ће бити уједно и последња представа такмичарског дела фестивала.

У недељу следи проглашење победника којег је публика изабрала и у његову част биће одиграна представа „Женско срце у шињелу“ Милована Витезовића у изведби трупе „Бити или не бити“ из Београда, а у режији Мирјане Карановић.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju