Три особе преминуле од корона вируса, заражене још 44 особе, укупно 785

Србија, 30.03.2020.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је данас да је у Србији укупан број оболелих од вируса корона 785, а да су у протекла 24 сата регистрована 44 новозаражена и три смртна случаја, а да је укупан број тестираних до сада 3.084.

Како је рекао, у КЦ Војводине, преминула је жена 1939. годиште, која је боловала од хроничне опструкције плућа и хипертензије, преминули пацијент 1974. године био је кардиолошки пацијент, дијабетес и болест бубрега, док је пацијент који је преминуо у КБЦ "Драгиша Мишовић", боловао од дијабетеса и хипертензије. Према подацима, до 12 сату укупно је хоспитализовано 540 пацијената, а њих 62 је на респиратору.

На Инфективној Клиници КЦС је 24 пацијента, на Инфективној клиници КЦ Ниш осам, КЦ Војводине 42, КЦ Крагујевац 28, КБЦ "Драгиша Мишовић" 191, на Пулмологији КЦС 46, у старој згради хирургије у КЦ Ниш 19, на нишкој пулмологији осам, а у КБЦ 174.

Укупно су 62 пацијента на респираторима - 11 на Инфективној клиници КЦС, три у КЦ Ниш, четири у КЦ Војводина, осам у КЦ Крагујевац, у "Мишовићу" 14, на пулмологији КЦС шест, у старој згради хирургије на КЦ Ниш 11 и у КБЦ Земун пет.

"Примећује се да је опао број позитивних, у односу на последња два дана, што ни у ком случају не може да буде лоше, али не смемо ни да се заваравамо, ово је можда само један кратак предах. Свакако да је добро, али се не усуђујем се да кажем да је то поуздан знак, јер је тек два дана прошло, само тако да се настави", рекао је Кон.

Кон је изјавио да је у Србији новим вирусом корона највише заражено становништво у радно активном узрасту, односно од 25 до 55 година.

Према његовим речима, конкретно у Београду чак 65 одсто припада узрасту од 25 до 55 година, док око 20 одсто је у узрасту преко 60 година.

Што се тиче полне структуре, Кон је указао да је до сада у нашој земљи преминуло девет мушкараца и седам жена, додајући да нема драстичне разлике у томе да ли више обољевају мушкарци или жене.

Према његовим речима, проценат смртности у нашој земљи је 2,4 одсто.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju