Увођење у војну евиденцију

 

Кула, 02.04.2021. - Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Сомбор почео је позивање  појединачним позивом војних обвезника који се нису одазвали  општем позиву за увођење у војну евиденцију у 2021. години.

Увођење у војну евиденцију по појединачном позиву обављаће се у Центру Министарства одбране Сомбор или општинским канцеларијама Центра према месту пребивалишта лица, у периоду од 19. априла до 31. маја 2021. године и то:

У Центру Министарства одбране сваким радним даном од 9,00 до 15,00 часова, у општинској канцеларији Апатин – понедељком од 9,00 до 13,00 сати, у канцеларији у Оџацима –уторком од 9,00 до 13,00 часова и у општинској канцелариј у Кули – средом од 9,00 до 13,00 часова.

У назначено време и на наведено место могу се јавити војни обвезници који се нису одазвали општем позиву за увођење у војну евиденцију, а из било којих разлога нису примили појединачан позив.

Увођење у војну евиденцију вршиће се уз примену мера заштите од заразне болести Ковид-19, те је потребно да регрути са собом понесу заштитну маску, држе међусобно одстојање и придржавају се и осталих препоручених мера заштите.

Неодазивање позиву повлачи законску одговорност у складу са чланом 126. Закона о војној, радној и материјалној обавези.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju