Усвојен Закон о комуналној милицији

Србија, 10.07.2019.

Скупштина Србије усвојила је Закон о комуналној милицији који омогућава да и општине, а не само градови, могу да планирају њено формирање. Закон уводи два нова овлашћења - заустављање и прегледање возила као и прикупљање обавештења у циљу откривања прекршаја и њихових учинилаца. Припадницима комуналне милиције биће омогућен рад у цивилу, али искључиво по писменом налогу начелника комуналне милиције.

"Радом у цивилу омогућиће се да се успостави комунални ред посебно у областима бесправног заузећа јавне површине, нелегалне продаје, нелегалног такси превоза, као и буке у угоститељским објектима", истакао је у расправи министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Комунални милиционари ће, према Ружићевим речима, моћи да сниме доказе о комуналном прекршају и тако докажу било какво ремећење комуналног реда, попут паркирања на пешачким прелазима, трамвајским шинама или у жутој траци, бацања смећа, пуштање гласне музике и друге комуналне прекршаје. Као јако важну измену, Ружић је навео да сви прекршиоци морају да поступе по налогу комуналног милицонара, што до сада није био случај.

РТВ

Komentari

Dr: Bolje da napravide vrtic za decu, da napravite fabriku neku, gde ce moci ljudi da se zaposle, manite vi KOMUNALNU MILICIJU, to moze da radi i policija, kakvo izmisljanje komunalne milicije i gluposti... Samo da se udari sto vise po narodu i da se sto vise para otme narodu, na sve moguce nacine.... Banana drzava...

2019-07-10 20:40:41 0 0

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju