Уџбеници ће стићи на време

7.8.2019.

Поступак јавне набавке бесплатних уџбеника биће спроведен око 15. августа, казу у Министарству просвете и додају да ће уџбеници стићи на време, а ђаци спремни ући у нову сколску годину.

Славица Јашић из Сектора за предшколско и основно образовање каже за Танјуг да набавка тече устаљеном динамиком, да је прошле године бесплатне уџбенике добило око 84.000 ђака и да очекују сличан број и ове године.

Право да о трошку државе добију комплете имају ученици из социјално угрожених породица, односно породице који су примаоци социјалне помоћи, ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање остварују по индивидуално образовном плану и имају потребу за прилагодавањем – Брајево писмо, увећан фонт), као и породице са троје и више деце, али је неопходно да деца буду у систему школовања у Србији.

"Пројекат набавке бесплатних уџбеника реализује се дужи низ година и сам процес отварања јавне набавке оцекујемо око 15. августа.

До овог момента прикупили смо податке од скола о потребама за стандардне уџбенике, али и за прилагођене уџбенике", каже Јашић.

Ученици млађих разреда основне школе добиће уџбеничке комплете за математику, српски или матерњи језик, свет око нас и страни језик. У старијим разредима предвиђени су уџбенички комплети за математику, српски или матерњи, први страни језик, географију, историју, хемију, физику и биологију.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju