У Војводини неповољнија ситуација у односу на претходне дане

Нови Сад, 17.11.2020. - Када је реч о броју заражених ковидом 19 у Војводини претходних дана је све неповољнија ситуација.

Помоћница покрајинског секретара за здравство, Снежана Бојанић изјавила је да ситуација, нажалост није охрабрујућа, иако имамо благи пад у односу на петак.

"У недељу је било 636 актуелних случајева у Војводини, тј. новозаражених само за тај дан, од чега 340 у Новом Саду. Током викенда увек се мало смањује број, али зато одмах након викенда имамо нагле скокове броја оболелих. Нови Сад је горући град, и даље се ситуација у овом граду погоршава. У КЦВ имамо 277 хоспитализованих најтежих случајева, од чега их је 18 на респиратору", саопштила је Бојанић.

Пре неколико дана ступио је на снагу нови закон који предвиђа да ће, поред санитарне инспекције, и друге инспекције имати право да кажњавају непоштовање мера.

"Према изменама новог Закона о заштити од заразних болести, поред санитарне инспекције чији се број у овој ситуацији показао недовољним, и комунална инспекција има право да контролише, као и органи унутрашњих послова, односно полиција. Они могу одмах на лицу места да казну наплате: казна за физичка лица је 5.000 динара, а за правна лица од 50.000 до 300.000 динара, а подразумева на првом месту кажњавање због неношења маске и неодржавања дистанце. С обзиром да су то две кључне мере превенције које би нам помогле уколико би становништво поштовало да изађемо из ове ситуације", саопштила је Бојанић.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju