У Западнобачком округу 595 оболелих од корона вируса

Западнобачки округ, 20.11.2020.

Епидемиолошка ситуација у Западнобачком округу је неповољна, а према последњим подацима сомборског Завода за јавно здравље 595 грађана је инфицирано корона вирусом.

Према последњим подацима Завода за јавно здравље, у Сомбору је 327 PCR позитивних, у Апатину 36, Оџацима 65 и Кули 167 оболелих од корона вируса.

Због новонастале ситуације у трећем таласу борбе против епидемије и великог броја новозаражених, Општа болница "др Радивој Симоновић" саопштила је да је морала обавити значајну функционалну реорганизацију да би обезбедила већи капацитет ковид Одељења.

Осим Одељења за плућне болести у функцији је и зграда Интерног одељења која се користи у сврху смештања пацијената оболелих од ковида. Интерно одељење премештено је на III спрат Хируршког блока, односно у део Одељења за ортопедију.

Интернистички пријем и преглед пацијената се обавља у склопу Одељења за хитан пријем и збрињавање ургентних стања у приземљу Хируршког блока. Дечија респираторна амбуланта се налази у згради Специјалистичких амбуланти и до ње се долази са стране улице Симе Матавуља, колским улазом у Болницу.

РТВ

Komentari

мира: Како у болници у спмбору зајебавају бплеснике недељу дана их лече. Оф једне болести онда установе да има ковид благо нама живели ми њима да имају на коме да ср иживљавају аплата расте Б Р А В О

2020-11-21 22:29:47 0 0

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju