У кулској општини 854 пацијената инфицирано корона вирусом

Сомбор, 05.0.2021. - У Западнобачком округу уласком у Нову годину и даље је изнад 2.000 инфицираних од корона вируса, па надлежни поручују да никако није време за опуштање и поред тога што је нешто блажа ситуација, а за седам до десет дана ће слика о циркулацији вируса бити много јаснија. За дочек и током првог викенда у 2021. години комуналне службе града Сомбора и санитарна инспекција за Западнобачки округ обишли су укупно 70 угоститељских објеката, а општи утисак је да су се угоститељи придржавали прописаних мера.

Почетак године није донео ништа бољу епидемиолошку слику у Западнобачком округу, што показују бројке од 2.325 инфицираних вирусом Коивд -19, наводе у Заводу за јавно здравље и додају да ових дана очекују дистрибуцију вакцине. Домовима здравља у округу већ су допремљени фрижидери како би се вакцина могла чувати на температури од 2 до 8 степени.

"На територији града Сомбора је тренутно 784 инфицирана пацијента од корона вируса, у Апатину 295 пацијената, у Кули 854 пацијента и у Оџацима 392 активна случаја. Ових дана очекујемо дистрибуцију вакције до нашег Завода, одакле ће се дистрибуиррати према домовима здравља у нашем округу. Вакцинација ће се спроводити код здравствених радника, код запослених у старачким домовима и домовима социјалне заштите и наравно код старије популације", каже др Татјана Медић, епидемиолог Завод за јавно здравље Сомбор.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju