У организацији МКЦ "Непкер" одржани Традиционални дани свињокоља

Кула, 22.11.2021. - Мађарски културни центар „Непкер“ организовао је у суботу прве „Традиционалне дане свињокоља“. „У жељи да сачувамо традицију и млађим генерацијама пренесемо обичај који се и данас практикује у многим сеоским домаћинствима организовали смо ову манифестацију“, рекао је Карољ Валка, заменик председника МКЦ „Непкер.

-Успели смо да окупимо велики број грађана, посебно младих људи и због тога сам веома задовољан. Они су данас могли да виде како се некада радило, правили смо кобасицу, урку, топили маст, све онако како су наши стари радили. Планирамо да ова манифестација постане традиционална и да је проширимо. То смо успели да урадимо са манифестацијом „Дани традиције“ коју смо такође, почели у дворишту „Непкера“, а данас, четрнаест година касније, она је постала позната и окупља не само грађане мађарске националности и не само грађане из кулске општине већ из целог региона, зато сам сигуран да ћемо и са „Традиционалоним данима свињокоља“ исто тако успети, рекао је Карољ Валка, заменик председника МКЦ „Непкер“.

Манифестација је окупила велики број деце и омладине, па су за најмлађе биле организоване радионице и фолклор, а старији су се након обављеног посла забавили уз ручак и добру музику. Манифестацију која је била организована у дворишту МКЦ „Непкер“ обишли су и Дамјан Миљанић, председник општине Кула и Владимир Ђуровић, председник Скупштине општине Кула са сарадницима.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju