У петак промоција романа “Српско срце Јоханово” Веселина Џелетовића

Кула, 06.11.2018.

У организацији Народне библиотеке Кула, 9. новембра у просторијама библиотеке, биће одржана промоција романа “Српско срце Јоханово”, аутора Веселина Џелетовића.

Књига преноси потресно сведочанство о страдању Срба у „Жутој кући“ (Бурељ, Албанија) на основу података добијених од Јохана Вагнера, Немца, коме је пресађено српско срце, још далеке 2003. године. Снови његовог донора водили су га од Италије, преко Косова до Албаније. Роман је написан по истинитом догађају и добио је специјално признање Академије „Иво Андрић“.

После успешне трансплантације, Вагнер почиње да сања непознате пределе, православну цркву, сеоску кућу и пред њом плавооког дечака. Временом, снови се претварају у кошмар ратних слика и Јохан, њиховим трагом долази на Космет, одлучан да открије идентитет донора.

„Он је мислио да је човек продао срце. Он није ни знао да је човек киднапован, није знао детаље, али је ипак дошао да помогне финансијски породицу, јер је богат. Сусрет са дечаком је био преломан у свему овоме, зато се сазнала истина“, каже Џелетовић.

Пошто је недуго након сусрета преминула и дечакова мајка, Немац Јохан Вагнер прешао је у православље и усвојио дечака.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju