Школа родитељства и у Руском Крстуру

Руски Крстур, 19.08.2019.

Од 12. до 19. августа у просторијама Месне заједнице у Руском Крстуру одржава се школа за будуће родитеље. Школу организују Удружење ''Плава птица'' и Општина Кула, а предавања су само једна фаза пројекта, са коначним циљем повећања наталитета и подршке будућим родитељима у Општини.

Како истиче директор Удружења МНРО ''Плава птица'' Марко Кошутић, пројекат у чијем склопу се одржавају предавања за труднице подржан је од стране Министарства за демографију и то је програм који садржи неколико мера које ће да подстакну рађање, односно да се поправи демографска слика.

 

У оквирима школе родитељства труднице уче о развојној психологији, о улози родитеља у развоју детета, фактору ризика за време трудноће, о анализама пред порођајем и о самом порођају, о породилишту и о томе шта их чека када се из породилишта врате кући. Такође се упознају са вежбама дисања, вежбама после порођаја као и са вежбама за бебу.

Одзив је, како каже Кошутић, јако добар а план је да се до краја ове године направи најмање још један циклус предавања у свим местима општине Кула, а да се настави и у следећој како би све труднице негде на половини трудноће имале прилику да се укључе у школу.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju