Јавни оглас за добровољно служење војног рока

КУЛА,14.01.2022.- Министарство одбране и центар Министарства одбране Сомбор расписали су јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и за војностручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије у 2022. години.

Право на пријављивање за добровољно служење војног рока са оружјем  у Војску Србије имају кандидати мушког и женског пола који у 2022. години навршавају од 19 до 30 година живота. Право на пријављивање за војностручно оспособљавање  за резервне официре имају кандидати који имају завршене основне академске студије, односно струковне студије од значаја за Војску Србије.

Кандидати могу поднети пријаву одласком у надлежни центар Министраства одбране за локалну самоуправу по месту пребивалишта, електронски путем портала е-управе апликацијом ''Добровољац'' или на шалетрима  Поште.

Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и за војностручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије у 2022. години је стално отворен, а рангирање кандидата ће се у складу са упутним роковима вршити периодично.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju