Јавни позив за пријаву пројеката

Србија, 14.03.2019.

Министарство државне управе и локалне самоуправе упутило је и ове године општинама и градовима јавни позив за пријаву пројеката које ће, у потпуности или делимично, финансирани Буџетски фонд за локалне самоуправе са 489.365.000 динара.

Министар Бранко Ружић каже да је ове године обезбеђено 50 одсто више новца за те намене, односно за Фонд из којег се финансира изградња инфраструктуре, увођење е-управе или организација културних, туристичких и спортских манифестација од значаја за локалне средине.

Новина је ове године што ће бити финансирани и пројекти чији је циљ смањење ризика од климатских промена и елементарних непогода, казао је Ружић, подсетивши на велике поплаве с којима смо се суочили у претходној деценији.

Градови и општине могу пријавити четири врсте пројеката -

оне који унапређују квалитет живота грађана и грађанки и доприносе локалном економском развоју и запошлавању, пројекте који доприносе бржем увођењу е-управе и савремених информационих технологија, пројекте организације културних спортских, туристичких и других манифестација, те оне којима се превентивно делује на смањењу ризика од климатских промена.

Сви пријављени пројекти морају имати сву потребну пројектно-техничку документацију, дозволе и сагласности и остала документа која су наведена у јавном позиву.

Рок за пријаву пројекта је до 1. април, јавни позив је објављен у Службеном гласнику, а све неопходне информације за учешће на јавном позиву, јавни позив и потребни обрасци могу се преузети са сајта Министарства.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju