Јавни позив за решавање стамбеног питања повратника

Кула, 10.09.2019.

У оквиру реализације Уговора закључених са Комесаријатом за избеглице и миграције, општина Кула  је расписала два Јавна позива за  за доделу помоћи за решавање стамбеног питања повратника по основу Споразуму о реадмисији, Јавни позив за доделу помоћи у виду куповине сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности и помоћи за адаптацију или поправку предметне сеоске куће са окућницом.

Помоћ се одобрава за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности за становање у износу од милион и 200 хиљада динара, и за помоћ намењену за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом у износу до 200 хиљада динара, са обрачунатим ПДВ-ом оба износа по породичном домаћинству корисника. Изабрани корисник помоћи за побољшање услова становања може да учествује сопственим средствима у купопродајној цени куће са окућницом у износу до 50 одсто износа који се одобрава за куповину сеоске куће са окућницом.

Пријаве са потребном документацијом се подносе у затвореној коверти преко писарнице Општинске управе Кула, лично, или поштом на адресу: Општина Кула, Лењинова 11 Кула. Рок за подношење пријава са потребном документацијом је 9. октобар.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju