Још 81 особа позитивна на корона вирус, укупно 384 у Србији

Србија, 25.03.2020.

У Србији је регистрована још 81 особа позитивна на вирус корона, а укупно је 384 потврђених случаја вируса, саопштио је данас епидемиолог Предраг Кон. Он је, на редовној прес конференцији, рекао да су хоспитализована 203 пацијента.

Од тог броја, њих 14 је у КЦ Војводина, 18 у КЦ НИш, 16 у КЦ Крагујевац, 12 на Инфективној клиници КЦС, док је 131 пацијент у КБЦ "Драгиша Мишовић", 10 на Клиници за пулмологији, а два пацијента у Ваљеву.

На респиратору је 24 пацијента, и то по четири у КЦ Војводине, КЦ Ниш и КЦ Крагујевац, деветоро на Инфективној клиници КЦС, двоје у "Драгиши Мишовићу", а један на пулмолошкој клиници, навео је Кон.

Од укупно потврђених случајева корона вируса, највише је у Београду 158, Нишу 40 и Ваљеву 38, саопштила је данас заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић. Она је навела да смо јуче имали 21 особу на респираторима, а сада 24 особе.

Кисић Тепавчевић је рекла да ће се редовно на конференцијама за новинаре давати информације о топографској дистрибуцији оболелих и да је корона сада присутна у 21 граду.

Каже да је очекивано да у Београду има највише потврђених случајева пошто је то наш највећи град, али да Ниш и Ваљево нису сличне величине, а пропорционално имају сличан број оболелих.

Следе Нови Сад 21, Чачак 13, Крагујевац 12 и Крушевац и Ћуприја по 10.

Градови који имају једноцифрен број оболелих су Кикинда, Врање, Ужице, Пожаревац, Зајечар и Панчево. По једног оболелог имају: Врњачка бања, Темерин, Сомбор, Бачка Топола, Сремски Карловци, Зрењанин и Лесковац.

Кисић Тепавчевић каже да до сада имамо највећи број тестираних особа и самим тим и већи број пријављених особа.

"Имамо до сада највећи број потврђених случајева, али највећи број међу њима нема најтеже облике клиничког испољавања", рекла је Кисић Тепавчевић.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju