Toком акције појачане контроле саобраћаја највише возача санкционисано због прекоречења брзине

СОМБОР, 10.1.2022. - Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, у оквиру акције појачане контроле саобраћаја, од 31. децембра до 9. јануара, контролисали су 4029 учесника у саобраћају, од којих је 802 санкционисано због непоштовања саобраћајних прописа. Из саобраћаја је искључено укупно 87 возача који су управљали возилом под дејством алкохола,  20 њих је задржано до истрежњења. Мушкарац за ког је алкотестом утврђено да је возио са 2,27 промила алкохола у организму имао је највише промила забележено овом акцијом. Такође, задржано је двоје возача који су возили под дејством психоактивних супстанци. Полиција је из саобраћаја искључила и девет возача са пробном возачком дозволом, од којих петоро који су возили у време када им је то било забрањено и четворо јер су управљали аутомобилом са снагом мотора већом од дозвољене.

Највише возача, њих 310 санкционисано је због прекорачења дозвољене брзине кретања, док је 212 возача и путника затечено да не користи сигурносни појас. Апелујемо на возаче да буду одговорни према себи и другима, да поштују ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и користе сигурносни појас на начин на који је то предвидео произвођач возила. Подсећамо да је у случају појаве снега, леда и поледице на коловозу обавезно коришћење зимске опреме.

Такође, из Министарства унутрашњих послова апелују и на све остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju