Új ultrahangos készülék

A kúlai Egészségház radiológiai szolgálata gazdagabb egy újgenerációs színes dupler ultrahangos készülékkel, amelynek a beszerzési ára 2.970.000,00 dinár. Az Egészségház igazgatója doktor Žarko Ševin kijelentette, hogy ilyen korszerű készüléke nem volt az intézménynek, hogy az nagyban hozzájárul majd a radiológiai szolgálat hatékony munkájához.

A helyi önkormányzat és az egészségügyi intézmány sikeres együttműködését tükrözi az új készülék is, mert annak megvásárlását az előzőekben a tárgyalások és tervek előzték meg, amelyek erre az évre lettek előrelátva.

Ezután még hatékonyabb lesz a megelőzés és diagnosztika ami nagyon fontos a község lakossága érdekében. Az egészségügybe a költség nem kiadás, hanem befektetés, mondta Perica Videkanić községi elnök az ultrahangos készülék átadásán.

A helyi egészségházban a páciensek nem várnak sokat a vizsgálaltra, annak ellenére, hogy csak egy radiológus dolgozik, a sürgős eseteket azonnal sorba veszik, a többi jelentkező pedig 7-től 10 napig vár a vizsgálatra, amivel kis számú egészségügyi intézmény büszkélkedhet Szerbiában. Az elmúlt időszakban a 3 hónapos várakozási időt 10 napra csökkentették, mondta doktor Ševin.

 

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju