Lemondások és kinevezések

Kúla, 2018.06.12.

Négy évvel ezelött az általános országos választások után Kúla község polgárai is zömmel úgy gondolták, hogy városunk egy stabil és négy évre szóló vezetőséget választott, de nem így lett.  

Június 6-án a teljes városi vezetőség lemondott, ennek tudatában a kkt elnöke lemondása elött június 11-re összehívta a községi képviselő-testület ülését.

A 37 tagú kúlai kkt összejövetelén, hétfőn a legtöbb napirendi pont a lemondásokról és a kinevezésekről szólt a városi vezetésben, miután Perica Videkanjić községi elnök, aki 2016. április 24-től töltötte be a polgármesteri tisztséget lemondott személyes okokra hivatkozva, amelyel egyidőben a városi tanács tagjainak is megszünt a mandátuma, úgyszintén mint Valka Károly alpolgármesternek is.  

Az új polgármester megválasztását megelőzte Kozma Lívia, képviselőnek, a Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István listáról, Velibor Milojičićnak a kkt elnökének és Tatjana Kvasninak a kkt alelnökének lemondásai. Ezután a legidősebb képviselő vette át az ülés további vezetését és szünetet rendelt el, míg a választóbizottság előkészíti a szavazást. Valka Károly, alpolgármester pedig átadta kérelmét, hogy képviselői mandátumát ismét felvegye.

A képviselők jóváhagyták Valka Károlynak, a VMSZ-Pásztor István listáról és Rajko Bulatovićnak a Hercen Keka Radonjić-Orosz párt listáról a mandátumát, aki a képviselői székben az elhunyt Hercen Radonjićot váltja.

Titkos szavazással 25 igennel a községi képviselő-testület elnöknőjének Tatjana Kvasnit választották meg a képviselők a szünet utáni részben, a helyettesi tisztséget pedig Zorica Demković tölti be ezután, mindketten a Szerb Haladó Párt tagjai.

Ezt a polgármester választás követte, aki ajánlatot tett az alpolgármester és a községi tanácstagok személyére.

Felszólalásában a leendő polgármester kihangsúlyozta, hogy követni fogja elődje elképzeléseit és rámutatott, hogy az elmúlt két évben milyen sok befektetés valósult meg a község területén. Megemlítette az ipari parkban történt beruházásokat és, hogy már három nagyvállalat is építkezik valamit egy már meg is kezdte a termelést, amelyek biztos munkahelyteremtést garantálnak. Megépült az egészségház új szárnya, amely a szakszolgálatoknak ad otthont és szavait idézve hamarosan annak átadására is sor kerül. De több oktatási intézményben is felújítások történtek a község területén, valahol a fűtést máshol a sportcsarnokot korszerűsítették. A községet átszelő utkarbantartásokat illetően pedig kihangsúlyozta, hogy mindent megtesznek és folyamatosan kapcsolatban vannak a tartományi és köztársasági szervekkel, hogy mielőbb sor kerülhesen a javításokra, valamint új útszakaszok aszfaltozására. Mégis a legnagyobb beruházás a szennyvízelvezető hállózat megvalósítására irányul, amely a község területéről a Verbászon az Európai Unió támogatásával megvalósított szennyvíztisztító üzembe ömlik. Az elkövetkező időszak terveiben pedig szerepel egy fürdőkomplekszus megvalósítása is, hogy sok-sok év után ismét Kúlán is legyen medence, felszólalását pedig a titkos szavazás lebonyolítása követte.

Többségi szavazattal Velibor Milojičić, polgármesteri, Valka Károly, alpolgármesteri tisztségeket töltenek be az elkövetkező időszakban.

Valka Károly alpolgármester kinevezése után nyilatkozatában elmondta, hogy mi sem kiváltói sem részesei nem voltunk a lemondási hullámnak, csak belesodródtunk. A VMSZ szempontjából próbáltuk az adott helyzetből, tárgyalások alapján kihozni a legjobbat, ami sikerült is mert így most eggyel többen vagyunk a városi vezetésben. 

A községi tanács tagjai: a cservenkai  Olivera Bulatović, Zorka Vuković és Blagoja Milenković, a kúlai Kozma Lívia, Milorad Lazic, Ana Rodić és Nataša Stanojević, a sziváci Djordje Peruničić és a lipári Radovan Rajačić.

Kozma Lívia helyét a községi képviselő-testületben Vulić Lavró Emma veszi át.

Az ülést nagy érdeklődés övezte amely egy perces csendel kezdődött, mert a legutóbbi összejövetel óta Hercen Radonjić, az Orosz párt képviselője elhunyt.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju