Викенд у знаку каратиста

Кула, 29.06.2020.

И протекли спортски викенд обележили су каратисти, пре свих „Хајдука“, али и „Вукова“. „Хајдуци“ су у суботу у Чачку наступили на Првенству Србије за сениоре и од троје бораца из овог клуба двоје су поражени у борбама за бронзу.

У недељу су чланови „Хајдука“ у Новом Бечеју наступили на Купу Војводине за кадете, јуниоре и сениоре са 14 такмичара и 3 екипе и постигли су сјајне резултате са чак 5 освојених злата. Ако се свему овоме дода и чињеница да је тренер „Хајдука“ Никола Гребер, који има звање националног судије веома успешно делио правду на оба поменута такмичења утисак о учинку чланова Карате клуба „Хајдук“ је веома повољан.

На Купу Војводине чланови „Хајдука“ освојили чак пет златних медаља. Најсјајнијим одличјима окитилу су се кадети Лука Гириц у категорији преко 70 и Срђан Стојановић у категорији до 57 килограма, јуниорка Александра Ђикић у категорији до 59 килограма, јуниор Душан Веселиновић у категорији до 76 килограма и сениорка Тимеа Папајчик у категорији до 50 килограма. У појединачној конкуренцији на Купу Војводине јуниорка Нина Војиновић је освојила сребро у категорији до 59 килограма, а бронзу су освојили кадеткиња Матеа Калмар у категорији преко 54 килограма, кадет Растко Батуран у категорији до 63 килограма, као и јуниорка Наталија Сератлић у категорији до 59 килограма. 

„Хајдуци“ су освојили и три медаље у екипној конкуренцији. Сребрне медаље су освојили кадети Хајдука који су наступили у саставу Лука Гириц, Марко Пуцар, Растко Батуран и Глоријан Штрангар, као и екипа кадеткиња у саставу Матеа Калмар, Миона Кнежић, Милана Корица и Нина Татић. Бронзану медаљу у екипној конкуренцији освојио је тим јуниорки „Хајдука“ у саставу: Наталија Сератлић, Александра Ђикић и Нина Војиновић.

Тренер „Хајдука“ Зоран Рашковић је, оцењујући наступа својих такмичара истакао да су у клубу изузетно задовољни укупним учинком јер су на сениорском Првенству Србије наступили са двоје дебитаната, а на Купу Војводине је остварена резултатска доминација у дисциплини борби са чак 5 првих места. Поред тога остварен је и примарни циљ, а то је пласман свих појединаца и екипа „Хајдука“ на Куп Србије који их очекује већ следећег викенда у Беочину. Поносни су и на наступ њиховог Националног судије Николе Гребера, који је на оба такмичења показао висок ниво знања и квалитетно одрадио свој део посла.

На сениорском првенству Србије у Чачку наступила су и два члана Карате клуба „Вукови“ и освојили једну медаљу. Милош Милутиновић је освојио треће место и бронзану медаљу, док је Филип Ћосић поражен у мечу за бронзану медаљу. У недељу у Новом Бечеју на Купу Војводине за млађе категорије чланови Карате клуба „Вукови“ су такође имали успеха. У екипној конкуренцији тим кадета у саставу Растко Мијановић, Михајло и Милош Крнајац и Марко Ђурђић је освојио прво место и златну медаљу, док су у појединачној конкуренцији Растко Мијановић и Михајло Крнајац освојили друго, а Милош Крнајац треће место. Успешни су били и чланови јуниорског састава „Вукова“ који су у екипној конкуренцији освојили прво место, а тим су чинили Милош Милутиновић, Александар Какаш и Филип Ћосић.

У појединачној конкуренцији Милутиновић и Ђосић су освојили друго, а Какаш треће место. И у сениорској конкуренцији Милош Милутиновић је освојио друго, а Александар Какаш и Филип Ћосић треће место. У Карате клубу Вукови су презадовољни оствареним резултатима, од којих посебно истичу оне које је остварио Милош Милутиновић па су га ти резултати уврстили у јуниорску, али и сениорску репрезентативну селекцију.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju