Викенд у знаку рукометног дербија

Кула, 06.03.2020.

Пред нама је занимљив спортски викенд, а у средишту пажње љубитеља спорта биће сусрет 13. кола првенства рукометне Супер Б лиге, општински дерби, који ће бити одигран у Сивцу, а у којем ће се састати Сивац 69 и Црвенка. Тренер Сивца Бранко Жежељ истиче да очекује лепу утакмицу јер се обе екипе налазе у комфорној позицији на табели, па не би требало да буде грча. Сивчани имају кадровских проблема јер Калић има оток на колену, Марјановић дисторзију скочног зглоба, Копања истегнуће бутног мишића, док Беслаћа пар дана мучи температура, али то их не спутава да са победничким амбицијама уђу у дерби. Црвенчанима ће дуел у Сивцу бити први овог пролећа, и како рече тренер Владимир Зејак играчи су се ужелели надметања за бодове, зна да ће хала бити пуна што је само додатни мотив његовим изабраницима да дају све од себе. Сусрет рукометаша Сивца и Црвенке ће у новосаграђеној хали у Сивцу бити одигран сутра, а почеће у 19 сати.

Овог викенда почиње и пролећни део првенства за наше фудбалске колективе.

У првом колу пролећног дела првенства у Српској лиги група Војводина фудбалери Хајдука иду у госте Омладинцу из Нових Бановаца. Куљани су знатно подмладили састав, свесни позиције на табели улогу фаворита препуштају домаћину. Како тренер Хајдука Слободан Бачић рече домаћин увек незгодан противник, чврст, јак, дуго селектирана екипа са изузетно добрим тренером Стевановићем који гаји један агресиван фудбал, али „хајдуци“ неће отићи са белом заставом и покушаће да направе оно што је за њих најбоље. Дуел Омладинца и Хајдука је на програму сутра, а почеће у 14 сати и 30 минута.

Фудбалери Црвенке у првом колу пролећног дела првенства у Војвођанској лиги дочекују екипу Таванкута. Позиција на табели говори да је победа фудбалерима Црвенке императив уколико желе да ухвате прикључак са средином табеле. Тренер Црвенке Живко Јовановић истиче да је прва утакмица и најважнија и да ће одредити даљи ток сезоне, те зато очекује да ће његови изабраници максималним залагањем и борбеношћу остварити победу и кренути у мирније воде на табели. Сусрет Црвенка – Таванкут ће на стадиону „Милорад Џомба“ у Црвенки бити одигран сутра, а почеће у 14 сати и 30 минута.

У првом колу пролећног дела првенства у Сомборској подручној лиги фудбалери Русина из Руског Крстура гостују у Обровцу где се састају са Борцем. Реч је о дербију јер је Борац трећи, а Русин четврти на табели. У зимској паузи било је промена у редовима Крстурчана. Тренерску палицу од Ранка Делића преузео је Срђан Ђукановић, који ће и играти, а Русин су појачали голман Јовица Калинић, те играчи Димитрије Шарац, Немања Кулић, Александар Кочиш и Матеј Сајанковић, па ће окршај против Борца бити прилика да се види како су се уклопили у колектив. Сусрет фудбалера Борца и Русина ће у Обровцу бити одигран у недељу, а почеће у 14 сати и 30 минута.

Футсалери Хајдука у 13. колу првенства Футсал лиге Војводине пред својим навијачима дочекују Нови Сад. Сусрет ће у хали Основне школе „Петефи бригада“ бити одигран у недељу, а почеће у 19 сати.

Кошаркаши Хајдука у 17. колу првенства у Првој српској лиги дочекују новосадску Слободу. Изабраници тренера Данила Боровића су дужни својим навијачима, јер су као домаћини изгубили од Врбашана, па је одмеравање снага са Слободом прилика за искупљење. Сусрет кошаркаша Хајдука и новосадске Слободе ће у хали „Петефи школе“ у Кули бити одигран сутра, а почеће у 19 сати.

Куглаши Хајдука у 16. колу првенства у Првој лиги Србије – група Војводина гостују у Новом Саду где се, у недељу од 14 сати, састају са последњепласираним Радничким.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju