Гога Ендре освојио две медаље на 21. Првенству Балкана за сениоре

Кула, 06.05.2019.

На 21. Првенству Балкана за сениоре, под покровитељством Балканске карате федерације, Карате федерације Србије, Олимпијског комитета и Министарства спорта од 25. до 27. априла у Чачку за репрезентацију Србије екипно и у појединачној конкуренцији наступио је и члан КК ''Вукови'' из Куле, Гога Ендре у категорији ветерана. У конкуренцији 11 земаља Балкана, Ендре је донео две медаље у наш град, једно сребрно одличје за репрезентацију Србије и бронзану медаљу за себе у појединачној конкурецији.  Ово је иначе друго ветеранско Првенство, прво је одржано у Истамбулу прошле године а све у склопу сениорског првенства. Идеја Карате федерације Балкана је била да стари шампиони и прваци својих држава наставе у континутету са такмичарским стажом и даље, иако су прешли старосну границу која је у каратеу 35 година старости. Иначе прошле године за Србију су освојене укупно три медаље појединачно, а ове године само у Кулу су стигле две, појединачно бронзана медаља и екипно сребрна медаља за Србију.

За репрезентацију Србије су наступали по овом редоследу Гога Ендре КК ''Вукови'' из Куле, Согуљев Дејан Карате клуб ОСС из Новог Сада и Полузић Небојша карате клуб Жандармерија из Београда и донели сребрну медаљу и друго место на Балкану изгубивши од репрезентације Турске у финалном мечу са 2:0.

Појединачно, у борби за финале Гога Ендре је изгубио меч од представника Турске, иначе седмоструког првака Турске и сениорског шампиона Европе Аyдина Јурура из Истамбула.

Управа клуба је одушевљена постигнутим резултатима нашег такмичара Гога Ендреа, који је смогао снаге и храбрости да после двомесечних припрема које су се одвијале углавном у машинско - техничкој школи којој се овим путем неизмерно захваљује, изађе на тако велико такмичење и у историји спорта града Куле донесе прве званичне медаље са тако великог такмичења као Првенство Балкана.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju