„Дани села – дани жита“ у знаку спортских активности

Крушчић, 03.06.2019.

Јучерашњи, трећи дан манифестације „Дани села – дани жита“ у Крушчићу протекао је у знаку спортских активности. Први су на терен, тачније на канал изашли риболовци учесници такмичења у пецању, који су се надметали у конкуренцији сениора и јуниора. У јуниорској конкуренцији најуспешнији риболовци били су Данијел Богдановић, Данијел Холовати и Кристијан Брежњак, док су у конкуренцији сениора најбољи били Жељко Булатовић, Ивак Ковијанић и Стеван Гађи. Занимљиво је било и надметање у бацању варалице у циљ. Најпрецизнији вараличар био је Никола Бошкић, друго место је припало Слободану Тврдовском, а треће Данијелу Пањевићу.

На делу су били и најмлађи фудбалери. Наиме, одржан је турнир петлића у којем су учествовали домаћин Младост, Полет из Сивца, Русин из Руског Крстура и Борац из Бачког Грачаца. У полуфиналним сусретима петлићи Русина су победили Младост, а Борца из Бачког Грачаца екипу Полета из Сивца, па су у финалу снаге одмерили петлићи Борца и Русина. У занимљивом сусрету славили су петлићи Борца са 2:1, и тако освојили пехар намењен прваку, док су петлићи Русина добили пехар за освојено друго место, а признања им је уручио истакнути фудбалски радник Драган Јагодић. Киша која је падала током јучерашљег дана омела је организаторе манифестације Дани села – дани жита, па није одржан турнир у одбојци на песку, али зато лоше време није омело чланове Добровољног ватрогасног друштва Крушчић да присутнима одрже показну вежбу гашења пожара из воде. Организатори су се и јуче побринули да сви гости и посетиоци манифестације Дани села – дани жита имају потпун угођај , па је приређен и ручек за све присуна на простору рибарске кућице крај канала. Служен је пасуљ којег су кували Михајло Лојпур у Горан Рабреновић, а колико је био добро скуван сведочи податак да је тражен тањир више.

Лоше време, са честом кишом није сметало учесницима такмичења у кувању рибљег паприкаша да у прелепом дружењу искажу своје кулинарско умеће. За такмичење је било пријављено осамнаест екипе, са плаћеном котизацијом, а међу њима је била и екипа искусног кувара рибљег паприкаша Ненада Ачанског.

Жири је имао заиста тежак задатак да одабере најбоље скуван рибљи паприкаш и након оцењивања уследило је проглашење најбољих. Треће место, према одлуци жирија припало је екипи „Железник“ из Београда, друго екипи „Црвенчани“, а прво место је освојила екипа Жељка Булатовића са момцима из Крушчића. 

Било је након такмичења у кувању рибљег паприкаша још дешавања на стадиону Младости у Крушчићу чиме је приведена крају тродневна манифестација Дани села – дани жита. 

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju