Запажен наступ каратиста Хајдука на 8. „Рудолф Фармадин мемори купу“

Кула, 12.12.2018.

Након веома успешно окончане сезоне на домаћој спортској сцени, чланови Карате клуба „Хајдук“ су годину заокружили запаженим наступом у иностранству. Наиме, десет такмичара Карате клуба Хајдук предвођени тренерима Николом Гребером, Зораном Рашковићем и Бојаном Перућицом учествовало је на престижном осмом по реду „Рудолф Фармадин мемори купу“, који је одржан у словачком граду Нитри.

Колико је овај турнир цењен у Европи сведочи податак да је уврштен у званични календар Европске карате федерација. Довољно је рећи да су на турниру учествовале репрезентације 10 европских земаља, а Карате клуб Хајдук је био један од малобројних састава који је наступио као клуб. И у тако јакој конкуренцији два члана Карате клуба „Хајдук“ су се окитила медаљама. Александра Ђикић је у конкуренцији кадеткиња у категорији до 53 килограма освојила треће место и бронзану медаљу. Чланица Хајдука је имала 4 меча од којих је три победила и један изгубила, показавши врло висок ниво форме и завидан потенцијал. 

Лука Гириц је наступио у конкуренцији нада у категорији преко 50 килограма и такође је освојио 3. место и бронзану медаљу. Гириц је исто имао 4 меча са скором од три победе и једног пораза, исказавши велику храброст и ефикасност јер је направио неуобичејено велики број поена у свим мечевима. Још пар такмичара Хајдука је учествовало у борбама за бронзано одличје, но због неискуства и недостатка спортске среће нису освојили медаље, али су стекли преко потребно искуство. Поред самог такмичења, организовани су заједнички тренинзи два дана пре наступа и то са истакнутим сениорским шампионима из разних земаља што је такође било огромно искуство како за такмичаре тако и за тренере Карате клуба „Хајдук“.

Сумирајући учешће на турниру у Словачкој тренер Никола Гребер је рекао да учешће на „Фармадин купу“ за Карате клуб Хајдук има посебно значење јер је организатор турнира Клаудио Фармадин најбољи каратиста у историји Словачке, а наступао је и за Карате клуб „Хајдук“ као појачање за Премијер Лигу Србије 2007. године коју су тада „хајдуци“ и освојили по први пут у историји клуба уз
изузетан допринос Фармадина и то пријатељство негује се и данас.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju