Каратиста „Вукова“ првак Србије

Кула, 03.05.2017.

У организацији Карате федерације Србије одржано је 29. и 30. априла Првенство Србије за полетарце, пионире и наде. На овој престижној смотри најбољих младих каратиста из целе Србије, у конкуренцији преко 1300 такмичара, наступили су квалификовани такмичари из КК „ Вукови“. Учинак чланова клуба је изузетан: три медаље, од којих је једна златна.


Златну медаљу освојио је Растко Мијановић , који је тек почетком ове године стекао право да се бори, па је овај успех тим већи. У десет борби (што екипних, што појединачних), Растко је изашао као победник и заслужено окачио злато око врата. Тежину његовом успеху даје и чињеница да је иза себе оставио квалификоване такмичаре из много великих клубова (Жандармерије, Рашке, Јунира, Младог радника и др.). Две бронзе освојили су Милош Крнајац и Страхиња Иванчевић, који су са минималном разликом заустављени у полуфиналу. Екипа КК „Вукови“ коју су , поред тројице наведених такмичара, сачињавали и Михајло Крнајац и Ерик Гога, заузела је високо четврто место у конкуренцији 12 екипа.


Када је о генералном пласману реч, „Вукови“ су заузели одлично 22. место у конкуренцији преко 100 клубова. Ваља напоменути да је ово такмичење круна такмичарске сезоне на националном нивоу за млађе категорије, па самим тим овај успех добија на тежини. Такође, такмичари који су освојили медаље представљаће Србију на  предстојећем Балканском Првенству за децу у Инстанбулу.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju