Каратисти из Куле учествовали на 24. Балканском шампионату

Кула, 05.06.2019.

На 24. Балканском шампионату за млађе узрасне категорије одржаном у Бањалуци чланица Карате клуба „Хајдук“ Матеа Калмар је као члан репрезентације Србије у својој узрасној категорији освојила пето место. Иако дебитант на међународној сцени Матеа Калмар је наступила у конкуренцији нада у категорији преко 54 килограма имала је четири борбе у којима је остварила две победе и два пораза. У првом наступу Матеа је победила такмичарку из Босне и Херцеговине са 2:1, у другом такмичарку из Хрватске са 2:0, да би потом у полуфиналу изгубила од такмичарке из Србије са 4:3, а у четвртом мечу, у такозваном репасажу изгубила од од такмичарке из Турске судијским прегласавњем, јер је у регуларном делу резултат био нерешен 0:0, па се морала задовољити петим местом на Балканском шампионату.

У Карате клубу Хајдук су поносни на дебитантски наступ Матее Калмар, јер је направила доста поена, активно водила све мечеве и само због недостатка спортске среће остала без медаље, у веома јакој конкуренцији. Матеа Калмар је за свој наступ добила и све похвале селектрора репрезентације Србије, а наступом на Балканском шампионату стекла је огромно искуство које ће бити материјализовано медаља у будућем периоду.

На Балканском шампионату за млађе узрасне категорије у Бањалуци, које је окупило више од више од хиљаду такмичара из десет земаља у репрезентацији Србије су наступила и два члана Карате клуба „Вукови“. Михајло Крнајац је наступио у конкуренцији нада до 40 килограма, а Растко Мијановић у конкуренцији нада у категорији до 52 килограма. Они су већ у првом колу забележили поразе, али и њима је ово такмичење послужило за стицање неопходног искуства.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju