Каратисти из наше општине сјајни на Првенству Србије за полетарце, пионире и наде

Кула, 22.06.2020.

Још једном су нас обрадовали млади каратисти из наше средине. Наиме, на Првенству Србије за полетарце, пионире и наде, које је у организацији Карате федерације Србије одржано у Чачку сјајан резултат су остварили чланови Карате клуба „Хајдук“. На поменутом такмичењу наступило је 16 чланова „Хајдука“ у појединачној и један тим у екипној конкуренцији, а са њега су млади „Хајдуци“ донели чак осам медаља: три златне, две сребрне и три бронзане, што је успех вредан дивљења.

Златне медаље освојене су у пионирској конкуренцији, а освојили су их пионирке Теодора Тот у категорији до 30 килограма, Милица Буквић у категорији до 34 килограма и Лана Нешовић у категорији до 40 килограма. Сребрне медаље освојили су пионир „Хајдука“ Стефан Карапанџа у категорији преко 50 килограма, као и екипа пионирки у саставу: Анђела Вида, Анастасија Гажо, Миа Војчена и Лана Нешовић. Бронзана одличја у витрине „Хајдука“ са Првенства Србије донели су пионирка Анђела Вида у категорији до 34 килограма и пионири Миљан Јерковић и Алекса Пуцар у категорији преко 40 килограма.

Експедицију „Хајдука“ на Првенству Србије водили су тренери Зоран Рашковић и Никола Гребер који је истакао да је ово један од најбољих клупских резултата у историји када су млађе категорије у питању, а плод су не само континуираног и квалитетног рада у клубу на свим нивоима, већ и адекватних припрема и успешног одговора на паузу проузроковану корона вирусом.

Тренер Никола Гребер верује да ће ови сјајни резултати најмлађе такмичаре Хајдука уврстити у репрезентативну селекцију за предстојећи Балкански шампионат. Иначе, каратистима Хајдука наредног викенда предстоје два значајна такмичења: Куп Војводине за старије узрасне категорије и Првенство Србије за сениоре, те је овај сјајан резултат најмлађих одлична најава да ће и са тих такмичења „Хајдуци“ доћи са бројним одличјима.

Када говоримо о каратеу треба рећи и то да су на Првенству Србије за полетарце, пионире и наде наступили и чланови Карате клуба „Црвенка“ који су у катама освојили две медаље. У конкуренцији пионира 2009. годиште у класи „Це“ зелени појас Невен Метикош је освојио бронзану, а у класи  „Б“ плави појас Јован Лукић је освојио сребрну медаљу. На Првенству Србије у Чачку наступила су и два члана Карате клуба „Вукови“, који су на поменутом такмичењу бранили боје екипе „Борац 021“ из Шајкаша и освојили две медаље.

У конкуренцији нада у категорији преко 55 килограма Милош Крнајац је освојио прво, а Растко Мијановић треће место. Будући да је Крнајац првак Србије, а Мијановић првак Војводине у Карате клубу „Вукови“ очекују да ће наступити на наредном Балканском шампионату.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju