Каратисти поново заблистали

Кула, 13. 10. 2020. - Одличне резултате остварили су чланови карате клубова из кулске општине на Купу Србије за кадете, јуниоре и сениоре, такмичењу које је одржано у Крагујевцу. Такмичари и такмичарке из карате клубова „Хајдук“ и „Вукови“ из Куле  су се са овог веома значајног надметања вратили са десест освојених медаља.

Чланови Карате клуба „Вукови“ су у Кулу донели шест медаља. У овом клубу су посебно поносни на сребрну медаљу коју је освојио тим сениора у саставу Филип Ћосић, Милош Милутиновић и Александар Какаш. Успех је тим већи, ако се зна да ови такмичари „вукова“ још нису пунолетни, већ су уз посебно лекарско одобрење добили прилику да се надмећу у сениорској конкуренцији. Иако убедљиво најмлађи овај састав „Вукова“ је својим талентом и бескомпромисном борбеношћу освојио сребро. У полуфиналу „Вукови“ су са 3:0 победили екипу Младеновца, а у финалу су поражени од Борца из Чачка са 2:1, па су се морали задовољири сребрним одличјем. У појединачној сениорској конкуренцији члан „Вукова“ Милош Милутиновић је освојио бронзану медаљу. У полуфиналном мечу противник Милутиновића је био Милош Радојевић, првак Србије и Балкана, и тек након судијског прегласавања арбитри су Радојевића послали у финале, па је Милутиновићу припало бронзано одличје. Бронзане медаље освојили су јуниорски састав „Вукова“, а чинили су га Какаш, Ћосић и Милутиновић, као и кадетски састав којег су чинили Милош Крнајац, Урош Ћосић и Михајло Крнајац. Треба рећи да је овај састав „Вукова“ био хендикепиран, јер због повреде је изостао Растко Мијановић, троструки првак државе. Још две медаље „Вукови“ су освојили у појединачној конкуренцији јуниора: сребро је освојио Милош Милутиновић, а бронзу Александра Ђикић.

Управа Карате клуба „Вукови“ је презадовољна са освојених шест медаља на овако значајном такмичењу, иако помало оштећени од стане судија, где би медаље биле сјајније, њихови такмичари су доказали да систем тренинга који се спроводи код “Вукова” и те како брзо доноси врхунске резултате. Поносни су на своје младиће и девојке који су заиста напорно тренирали и дали све од себе у та два дана бранећи част и углед кулске општине и клуба.   

Чланови Карате клуба „Хајдук“ су на Купу Србије за кадете и јуниоре освојили четири медаље, три бронзане у појединачној и једну, сребрну, у екипној конкуренцији. Сребрну медаљу у екипној конкуренцији освојио је тим јуниорки у саставу: Наталија Сератлић, Нина Војиновић и Матеа Калмар. У појединачној конкуренцији бронзане медаље су освојили „хајдуци“ јуниор Душан Веселиновић у категорији до 76 килограма, те кадети Марко Пуцар у категорији до 63 и Лука Гириц у категорији преко 70 килограма.

Након такмичења у Крагујевцу у Карате клубу „Хајдук“ су веома задовољни постигнутим резултатима, а посебно резултатом женске јуниорске екипе која је после финала, уз недостатак спортске среће, завршила на другом месту. У клубу истичу да се са великом сигурношћу може тврдити да је сребрни женски јуниорски састав  један од најперспективнијих састава у Србији.

Како рече тренер у Карате клубу Хајдук Никола Гребер Веселиновић, Пуцар и Гириц су освајањем медаља у појединачној конкуренцији потврдили класу и наставили контунуитет освајајња одличја на најважнијим такмичењима у сезони.

Већ наредног викенда, такође у Крагујевцу, чланове Карате клуба “Хајдук“ очекује Куп Србије за полетарце, пионире и наде па се и за ту смотру у овом клубу максимално припремају и гаје највише амбиције.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju