Каратисти сјајни на почетку сезоне

 

Кула, 23.02.2021. - Нову такмичарску сезону сјајним резултатима веома успешно су отворили карате клубови у кулској општини. Наиме, на Првенству Бачке зоне за полетарце, пионире и наде, које је у организацији Карате савеза Војводине одржано у Бачкој Паланци врхунске резултате су остварили најмлађи чланови карате клубова Хајдука из Куле и Црвенке. На поменутом такмичењу Карате клуб Хајдук је наступио са својих 20 чланова у појединачној и четири тима у екипној конкуренцији, а у Кулу се вратио са 24 освојене медаље, од којих су 13 златних, пет сребрних и две бронзане освојене у појединачној, а четири златне у екипној конкуренцији, све у борбама. Златне медаље у појединачној конкуренцији освојили су пионири Алекса Пуцар, Војин Милетић, Сергеј Баран, пионирке Лана Нешовић, Невена Вујасин и Теодора Тот, као и наде Лана Љубенковић, Стефан Карапанџа, Исидора Пеквић, Урош Андесилић, Миљан Јерковић, Ања Томић и Божидар Мрдак, док су се у екипној конкуренцији златом окитили тимови пионира и пионирки, као и мушких и женских нада. Сребрне медаље освојили су пионирка Хајдука Милица Буквић, пионир Лазар Бјелетић, те наде Анастасија Гажо, Миа Војчена и Милош Буквић, а бронзана одличја припала су надама Хајдука Минеи Тадић и Ђорђу Вујасину.

Према речима тренера Хајдука Николе Гребера у клубу су веома задовољни уччинком, посебно са четири златне екипне медаље које су освојиле екипе пионира, пионирки као и мушких и женских нада. Оно што је за понос је чињеница да су сви такмичари и тимови Хајдука изборили и пласман на Првенство Војводине.

Карате клуб Црвенка се са Првенства Бачке зоне вратио са 6 освојених медаља, од којих су четири златне, а по једна сребрна и бронзана, све у катама. Чланица Црвенке, пионирка Хелена Мировић Јонес је освојила две златне медаље, прву у класи Ц – зелени појас, а другу у апсолутном нивоу. Златну медаљу је освојио пионир Црвенке Данијел Дошлић у класи Б – плави појас. Четврту златну медаљу за Црвенку освојио је у конкуренцији нада Невен Метикош у класи Б – плави појас. Сребрну медаљу у истој класи освојио је члан Црвенке Јован Лукић, док је бронзану медаљу у конкуренцији пионирки у класи Ц – зелени појас освојила Сара Сабо. Сви освајачи медаља, чланови Црвенке су изборили и пласман на Првенство Војводине за полетарце, пионире и наде које ће бити одржано 7. марта у Новом Бечеју.

         

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju