Каратисти "Хајдука" и "Црвенке" одлични на важним такмичењима

Кула/Црвенка, 04.03.2020.

Поново су нас успесима обрадовали каратисти Хајдука. Наиме, протеклог викенда чланови овог клуба су наступили на два значајна такмичења са којих се враћају са најсјајнијим одличјима. У суботу су две такмичарке Хајдука Наталија Сератлић и Александра Ђикић, као чланице репрезентације Србије наступиле на веома престижном међународном турниру „Српска опен“ који је одржан у Бањалуци, у Републици Српској. У конкуренцији јуниорки, у категорији до 53 килограма Наталија Сератлић је била без премца, освојила прво место и златну медаљу, док је Александра Ђикић у конкуренцији кадеткиња, у категорији до 54 килограма поражена у четвртфиналу. Златном медаљом освојеном у Бањалуци Наталија Сератлић је наставила низ успеха, па се у клубу надају и одличном резултату и медаљи и на сениорском првенству Србије које их очекује за две седмице.

Потом су у недељу најмлађи чланови Карате клуба Хајдук у Старој Пазови наступили на Првенству Војводине за полетарце, пионире и наде. На овом такмичењу наступило је 16 такмичара у појединачној конкуренцији и две екипе Хајдука и остварени су сјајни резултати. Освојене су три златне, седам сребрних и седам бронзаних медаља, све у борбама.

Златну медаљу у екипној конкуренцији освојио је тим пионирки Хајдука у саставу: Анђела Вида, Анастасија Гажо, Лана Нешовић и Милица Буквић, док су у појединачној конкуренцији златна одличја освојили пионир Стефан Карапанџа и пионирка Лана Љубенковић.. Сребрне медаље у појединачној конкуренцији освојили су пионир Алекса Пуцар, пионирке Анђела Вида и Теодора Тот, те наде Срђан Ковачевић, Јелена Живић, Божидар Мрдак и Вук Ђурић.

Бронзане медаље за Хајдук освојио је у екипној конкуренцији тим женских нада у саставу Лана Љубенковић, Јелена Живић и Миа Војчена, а у појединачној конкуренцији пионирке Анастасија Гажо, Лана Нешовић, Милица Буквић, Миа Војчена и Ања Томић и пионир Миљан Јерковић.

У Карате клубу Хајдук су презадовољни освојеним медаљама на Првенству Војводине, уз које је остварен и примарни циљ, а то је пласман свих 16 такмичара у појединачној и двеју екипа на предстојеће Првенство Србије.

И чланови Карате клуба „Црвенка“ су остварили веома запажене резултате на Првенству Војводине за полетарце, пионире и наде које је у организацији Карате савеза Војводине одржано у Старој Пазови. Млади црвеначки каратисти, који су се надметали у катама, појединачно и екипно, на Првенству Војводине су освојили четири медаље: једну златну, једну сребрну и две бронзане.

У појединачној конкуренцији златну медаљу је освојио пионир Јован Лукић у класи Б, а реч је о такмичарима са плавим појасом, док је у класи Ц, такмичари са зеленим појасом, Невен Метикош освојио сребрну, а Душан Грабеж бронзану медаљу.

У екипној конкуренцији бронзану медаљу је освојио пионирски ката тим Црвенке у саставу Јован Лукић, Душан Грабеж и Невен Метикош.

Каратисти Црвенке, који су освојили медаље не Првенству Војводине изборили су пласман на Првенство Србије које ће бити одржано 21. марта, а као добра припрема за то надметање каратистима Црвенке ће послужити Школско првенство Војводине које ће бити одржано 14. марта у Инђији.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju