Каратисти "Хајдука" нижу успехе

Кула, 26.11.2019.

И протекли спортски викенд су обележили чланови Карате клуба „Хајдук“ из Куле. Борци из овог клуба су наступили на два важна и у свету каратеа респектабилна такмичења на којима су остварили сјајне резултате и тако наставили низ успеха у овој сезони.

Млада нада Карате клуба „Хајдук“ Матеа Калмар је као чланица репрезентације Србије наступила на међународном турниру „Тузлански победник“ који је одржан у Тузли и са овог престижног такмичења враћа се са две златне медаље. Матеа Калмар је наступила у категорији нада преко 54 килограма, а златним медаљама се окитила у појединачној и екипној конкуренцији. У појединачној конкуренцији Матеа је одрадила три борбе, наравно све три решила у своју корист, а екипно за репрезентативни састав нада одрадила је две борбе и обе добила. Пет успешних наступа у само једном дану, показује да је Матеа Калмар била стуб репрезентације.

Друго такмичење на којем су наступили чланови Карате клуба „Хајдук“ био је међународни турнир „Арена Куп“ који је одржан у Београду. На овом такмичењу наступили су кадети Хајдука екипно и појединачно и освојили су пет медаља. У појединачној конкуренцији златне медаље су освојили кадет Марко Међедовић у категорији до 57 килограма, кадеткиња Александра Ђикић у категорији до 54 килограма, нада Марко Пуцар у категорији до 55 килограма, а сребрно одличје је освојио кадет Лука Гириц у категорији до 70 килограма. У екипној конкуренцији кадетска екипа Хајдука у саставу: Марко Међедовић, Лука Гириц и Марко Пуцар освојила је прво место и златну медаљу.

Према речима тренера Николе Гребера, у Карате клубу „Хајдук“ су веома задовољни резултатима оствареним у Београду и Тузли, а посебно су поносни на наступ Матее Калмар у репрезентацији којим је показала да је једна од најталентованијих младих каратисткиња у Србији.

Иначе, пред члановима Карате клуба „Хајдук“ је нови изазов. Већ наредног викенда ће наступити на међународом, једном од најбољих турнира за млађе узрасте, „Рудолф Фармадин Меморијални Куп“ који ће бити одржан у словачком граду Нитри. У Словачку ће отпутовати 15 такмичара Хајдука, пионира, нада, кадета и јуниора, а на турнир у Нитри „хајдуци“ иду са великим амбицијама сасвим оправдано имајући у виду све успехе које су забележили у досадашњем делу сезоне.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju